Stranden Gran Canaria

Stranden

De meeste vakantiegangers komen vanzelfsprekend naar Gran Canaria om te genieten van zon, zee, en de prachtige stranden. En om die stranden staat het eiland dan ook het meest bekend.

Gran Canaria is natuurlijk geen klein eiland, en daarom zijn er dan ook diverse stranden, waar je kunt genieten van een heerlijk dagje in de Spaanse zon, maar let wel; er zit enerzijds veel verschil tussen de stranden als het gaat om de drukte op het strand, en anderzijds zijn ook niet alle stranden echt geschikt voor bijvoorbeeld kinderen, of om te zwemmen.

De meest bezochte stranden van Gran Canaria

Playa del Inglés
Het strand bij Playa del Inglés is zonder twijfel het meest bekende strand op het eiland, maar ook het drukste, want dit is nu éénmaal het grote toeristencentrum van het eiland.

Voordeel is dan natuurlijk wel dat er veel te doen is op het strand, en op de boulevard langs het strand, met vele eettentjes en winkeltjes.

Als je op zoek bent naar naaktrecreatie, moet je even doorlopen richting Maspalomas.

Anfi del Mar
Anfi del Mar heeft mooie stranden, en veel faciliteiten, maar deze kant van het eiland kent ook veel wind.

Puerto Rico
Een klein strand, met daar om heen de huizen e.d. van Puerto Rico.

Maar dit gedeelte van Gran Canaria heeft meer zonuren.

Playa de Amadores
Mooi strand met, dankzij de strekdammen, minder golven, en dus rustige water. Bij het strand veel winkeltjes en restaurants.

Puerto de Mogán
Puerto de Mogán heeft een klein, maar wel erg leuk strand, voor een boulevard.

Naast de jachthaven heeft het dorpje ook leuke winkeltjes en restaurants.

Las Palmas
De stranden bij Las Palmas zijn niet alleen bijzonder mooi, hier valt ook nog eens veel te doen, en door de nabijheid van de stad zijn er ook ruime mogelijkheden om te winkelen, en heb je ook de beschikking over leuke restaurants en barretjes.

Advertentie