Las Palmas

Las Palmas

Las Palmas, zoals je waarschijnlijk al wel weet, de hoofdstad van Gran Canaria, is voor de meeste toeristen die hun vakantie doorbrengen op het eiland, de plek van aankomst, althans dat is de luchthaven van Las Palmas.

Helaas is dat ook vaak het enige dat veel toeristen zien van Las Palmas, want van hier vertrekken de meeste richting zuiden, richting de toeristische stranden. De meeste toeristen zien helaas niets van al het moois dat het eiland te bieden heeft, naast de stranden.

De stad is echter absoluut veel meer dan alleen aankomst en vertrek, en meer dan de moeite waard om uitgebreid te bezoeken. Huur eens een auto, en rij van je verblijfplaats eens, gedeeltelijk langs de prachtige kust, richting Las Palmas, en neem eens de tijd om de stad en het achterliggende land rustig te bekijken.

Dat is zonder twijfel een ervaring die je niet makkelijk zult vergeten.

De hoofdstad – Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas bestaat eigenlijk uit drie delen, die allen hun eigen specifieke kenmerken hebben, en alledrie de moeite waard zijn.

Santa Catalina
Het mees toeristisch is Santa Catalina, waar overigens ook de meeste hotels staan, en waar je langs de kust ook erg mooie stranden kunt vinden, meest op de noord-westelijke kust van het eiland.

Santa Catalina is het gedeelte van de stad dat nog het meest in originele staat is gebleven, en dus echt authentiek Gran Canaria is. Een mix uit Afrikaanse en Spaanse cultuur, met leuke eettentjes.

Het centrum
Het centrum van Las Palmas, met o.a. de wijken Triana en La Vegueta, is de plek waar je de meeste bezienswaardigheden kunt vinden, met diverse oude gebouwen en mooie stadspleinen.

In het centrum ligt ook de historische oude binnenstad. Een gedeelte van de stad dat je echt moet gaan bekijken, met de beroemde Cathedral de Santa Ana aan de Plaza de Santa Ana.

Maar, dat is niet het enige dat deze oude binnenstad zo uniek maakt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de kenmerkende balkons van het Columbusmuseum. Zonder twijfel het mooiste gebouw van de stad, met natuurlijk ook nog eens de geschiedenis over de ontdekkingsreizen van Columbus.

Winkelen
Vanzelfsprekend biedt de stad ook talloze mogelijkheden voor winkelen, bijvoorbeeld in het overdekte, en erg populaire, winkelcentrum El Muele, maar ook in de winkelstraat Calle Mayor de Triana, in het centrum van de stad.

Advertentie